Våren er allerede godt i gang i Vodice

Her i Norge er vi nå i slutten av april truffet av en ny kuldebølge. Forhåpentligvis vinterens siste krampetrekningen her mot nord.

I Vodice har det vært vår lenge. Også der er det litt kjøligere enn normalen så sent i april, men blomstene spirer og temperaturen krysser snart 20 grader for godt.

Vi har fremdeles god kapasitet store deler av sesongen. For de som har mulighet til å velge ferietidspunktet fritt, anbefaler vi spesielt å reise ned tidlig (mai/juni) eller på sensommeren (september).

Covid-19 henger dessverre over oss en stund til. For de fleste er mye uavklart mtp. vaksinasjonstidspunkt og karentene-bestemmelser. Vi forstår godt at det er for risikabelt å låse ferietidspunktet uten noen retrett-mulighet. Denne våren og sommeren tilbyr vi derfor uforpliktende reservasjoner helt fram til 14 dager før avreise.

Lengter du etter sol og varme – ikke nøl med å ta kontakt:-)

Godt nyttår!

Vi åpner nå for utleie for sommeren 2021. De første forsendelsene av vaksine mot Covid-19 har startet og vi håper vel alle på en kommende sommer som er litt mer normal enn den har vært i 2020.

Mye er fremdeles usikkert. De fleste av oss vet ikke når vi kan bli vaksinert og ingen vet akkurat hvordan smittesituasjonen er ved inngangen til sommeren. Det gjør det vanskelig å forplikte en bestilling av feriebolig for sommerferien.

Bestiller dere hos oss, så krever vi ingen innbetaling på bestillingstidspunktet. Vi holder av ønsket ferieleilighet for dere i den tidsperioden (fra-til) dere ønsker og så avtaler vi endelig senest rett etter Påskeferien til neste år. Hvis dere lander på at dere ikke har mulighet til å reise likevel, så kansellerer vi bestillingen uten kostnad for dere. Vi skal uansett gjøre alt vi kan for å sikre gjestene våre et trygt opphold i samsvar med alle råd og krav kroatiske myndigheter retter mot private utleiere.

Sommeren 2020 og Covid-19 – oppdatering

Vi har nå fått oppdaterte reiseråd fra norske myndigheter for første del av sommeren 2020. i rådene fastholder man at reiser til utlandet inntil videre frarådes. En lettelse for reiser til de nordiske landene skal vurderes innen 15. juni og så vil man innen 20. juli vurdere evt. unntak for ytterliggere «nærliggende land» i Europa.

Kroatia er fremdeles blant de svakest rammede av pandemien i Europa så langt. Landet åpnet grensene denne uka og de første turistene fra Polen og Tsjekkia har allerede ankommet. For å sikre trygt opphold for turistene stilles det strenge hygienekrav til hoteller, restauranter og private utleiere. Dere kan lese om kravene her: https://mint.gov.hr/UserDocsImages/AAA_2020_ABC/c_dokumenti/hotels_renters.pdf

Vår utleievirksomhet skal etterleve disse kravene fullt ut. Avstandskravene har vi et svært godt utgangspunkt for å håndtere i og med at vi har romslig tomt og utearealer, separat bassengområde til begge villaer og store leiligheter. Mye plass per person helt enkelt. Renhold har vi alltid hatt et stort fokus på og fått veldig gode tilbakemeldinger på fra tidligere gjester. Men vi vil selvfølgelig møte dette med ydmykhet, lese retningslinjene nøye og iverksette alle tiltak slik de er beskrevet.

Som tilreisende må dere selvfølgelig tenke egen helse, sikkerhet og økonomi foran alt annet. Vurdere kansellering tidlig hvis det er nødvendig for å få refundert egne flybilletter eller andre reiseutgifter. Vi anbefaler at man setter seg godt inn i vilkårene som gjelder egne billetter og reservasjoner fra flyselskapene, leiebilfirmaet etc. Har dere allerede kansellert reisen eller bestemt dere for å kansellere, så setter vi pris på bekreftelse av det, i så fall frigir vi tiden i våre kalendere. Men har dere mulighet til å vente, så kan dere også gjøre det. Dere har ingen risiko med hensyn til kostnadene for oppholdet. Vi krever ingen betaling, kanselleringsgebyr eller annen økonomisk kompensasjon før vi vet at gjestene våre har mulighet og ønsker å reise ned.

Vi publiserer ny informasjon vi får rundt Covid 19 på hjemmesiden vår, memas.no.

I mellomtiden henviser vi til helsenorge sine nettsider med reiseråd, samt turistdepartementet i Kroatia sine informasjonssider om pandemien:

https://helsenorge.no/koronavirus/reise

https://mint.gov.hr/news-11455/big-interest-in-opening-borders-says-tourism-minister/21180

Vennlig hilsen

Mehra M Steinmo

Sommeren 2020 og Covid-19

Som dere venter vi spent på hvordan muligheten blir for Kroatia-ferie i sommer. Det er stor sannsynlighet for reiserestriksjoner og hygienekrav som f.eks. reduserer antallet turister på strender, utesteder og lignende. Men hvor omfattende restriksjonene blir vet vi jo ikke enda. 

Kroatia ser så langt ut til å være et av de europeiske landene som er minst rammet av pandemien når man måler antall smittede og antall døde. Offisielle tall pr. 1. mai viser at antall smittede ligger rett i underkant av 2100 og antall døde er 69. Dette er en del lavere tall enn i Norge, målt mot folketallet. De har lenge levd med ganske sterke tiltak (som Norge) nettopp fordi landet er så avhengig av turismen og ønsker å kunne åpne opp for denne før sommersesongen. Nasjonalt åpner de litt opp fra neste uke av. Da skal for eksempel restaurantene åpne og begynne å ta inn gjester igjen. Myndighetene i Kroatia har sagt at de vil komme med retningslinjer for sommersesongen rundt den 15. mai. Vi skal sende disse til våre gjester straks vi kan. I tillegg publiserer vi info/link på denne nettsiden.

Vi forventer at de som får leie ut i år må etterleve flere hygienekrav. Siden vi har romslige leiligheter, stor tomt med avstand mellom husene og et bra tilbud ved hver villa (basseng, utegrill etc.), så har vi et håp om at vi er blant dem som kan ta imot en del gjester også i år. Men dette vet vi jo ikke enda. Mulighetene avhenger både av de retningslinjene lokale myndigheter lander på, hva myndighetene i gjestenes hjemland bestemmer om reiser og selvfølgelig hva gjestene selv er komfortable med

Våre gjester må selvfølgelig vurdere kansellering tidlig hvis det er nødvendig for å få refundert flybilletter eller andre reiseutgifter. Vi anbefaler hvert enkelt reisefølge om å sette seg inn i vilkårene fra flyselskapene, leiebilfirmaet etc., vurdere risiko og hva man selv er tjent med. Men har dere mulighet til å vente med å kansellere oppholdet, så anbefaler vi det. Vi håper vi vet mer etter 15. mai og gjester som har bestilt hos oss i sommer kan trygt la reservasjonen bli stående uten noen risiko på egen side. Det gjelder helt fram til avreisetidspunktet. Vi krever ingen betaling, kanselleringsgebyr eller annen økonomisk kompensasjon for oppholdet før vi vet at gjestene har mulighet og ønsker å reise ned.

Inntil vi vet mer henviser vi til informasjonen vi har nå, som reiserådene fra norsk UD og den offisielle informasjonen turistdepartementet i Kroatia har publisert der nede:

https://helsenorge.no/koronavirus/reise

https://mint.gov.hr/en

Svært billig ferie i mai og juni

Ving tilbyr charter-reiser til Kroatia fra flere norske byer. Ledige flyseter hos dem synker i pris når avgangen nærmer seg og kan bestilles som rene flyreiser. Typisk 1 uke tur/retur.

Akkurat nå ligger det ute noen svært rimelige flybilletter tur/retur Split på lørdager. Noen i mai og noen tidlig i juni. De laveste prisene helt nede i 395,- tur/retur! Flest plasser fra Oslo, men også noen fra Bergen, Stavanger og Trondheim.

Vi kan også tilby svært lav pris på leie i samme periode – en super mulighet for de som kan reise på kort varsel: Varm sommer i Vodice i mai/juni, få turister og lav pris!

Ny nettside

Velkommen til vår nye nettside. Håper du finner fram på en grei måte. Vi er nå også tilgjengelige på Facebook og Instagram. Hvor aktive vi blir gjenstår å se:-)

Vi skal jobbe for at årets gjester blir like fornøyde som fjorårets.