Sommeren 2020 og Covid-19 – oppdatering

Vi har nå fått oppdaterte reiseråd fra norske myndigheter for første del av sommeren 2020. i rådene fastholder man at reiser til utlandet inntil videre frarådes. En lettelse for reiser til de nordiske landene skal vurderes innen 15. juni og så vil man innen 20. juli vurdere evt. unntak for ytterliggere «nærliggende land» i Europa.

Kroatia er fremdeles blant de svakest rammede av pandemien i Europa så langt. Landet åpnet grensene denne uka og de første turistene fra Polen og Tsjekkia har allerede ankommet. For å sikre trygt opphold for turistene stilles det strenge hygienekrav til hoteller, restauranter og private utleiere. Dere kan lese om kravene her: https://mint.gov.hr/UserDocsImages/AAA_2020_ABC/c_dokumenti/hotels_renters.pdf

Vår utleievirksomhet skal etterleve disse kravene fullt ut. Avstandskravene har vi et svært godt utgangspunkt for å håndtere i og med at vi har romslig tomt og utearealer, separat bassengområde til begge villaer og store leiligheter. Mye plass per person helt enkelt. Renhold har vi alltid hatt et stort fokus på og fått veldig gode tilbakemeldinger på fra tidligere gjester. Men vi vil selvfølgelig møte dette med ydmykhet, lese retningslinjene nøye og iverksette alle tiltak slik de er beskrevet.

Som tilreisende må dere selvfølgelig tenke egen helse, sikkerhet og økonomi foran alt annet. Vurdere kansellering tidlig hvis det er nødvendig for å få refundert egne flybilletter eller andre reiseutgifter. Vi anbefaler at man setter seg godt inn i vilkårene som gjelder egne billetter og reservasjoner fra flyselskapene, leiebilfirmaet etc. Har dere allerede kansellert reisen eller bestemt dere for å kansellere, så setter vi pris på bekreftelse av det, i så fall frigir vi tiden i våre kalendere. Men har dere mulighet til å vente, så kan dere også gjøre det. Dere har ingen risiko med hensyn til kostnadene for oppholdet. Vi krever ingen betaling, kanselleringsgebyr eller annen økonomisk kompensasjon før vi vet at gjestene våre har mulighet og ønsker å reise ned.

Vi publiserer ny informasjon vi får rundt Covid 19 på hjemmesiden vår, memas.no.

I mellomtiden henviser vi til helsenorge sine nettsider med reiseråd, samt turistdepartementet i Kroatia sine informasjonssider om pandemien:

https://helsenorge.no/koronavirus/reise

https://mint.gov.hr/news-11455/big-interest-in-opening-borders-says-tourism-minister/21180

Vennlig hilsen

Mehra M Steinmo