Sommeren 2020 og Covid-19

Som dere venter vi spent på hvordan muligheten blir for Kroatia-ferie i sommer. Det er stor sannsynlighet for reiserestriksjoner og hygienekrav som f.eks. reduserer antallet turister på strender, utesteder og lignende. Men hvor omfattende restriksjonene blir vet vi jo ikke enda. 

Kroatia ser så langt ut til å være et av de europeiske landene som er minst rammet av pandemien når man måler antall smittede og antall døde. Offisielle tall pr. 1. mai viser at antall smittede ligger rett i underkant av 2100 og antall døde er 69. Dette er en del lavere tall enn i Norge, målt mot folketallet. De har lenge levd med ganske sterke tiltak (som Norge) nettopp fordi landet er så avhengig av turismen og ønsker å kunne åpne opp for denne før sommersesongen. Nasjonalt åpner de litt opp fra neste uke av. Da skal for eksempel restaurantene åpne og begynne å ta inn gjester igjen. Myndighetene i Kroatia har sagt at de vil komme med retningslinjer for sommersesongen rundt den 15. mai. Vi skal sende disse til våre gjester straks vi kan. I tillegg publiserer vi info/link på denne nettsiden.

Vi forventer at de som får leie ut i år må etterleve flere hygienekrav. Siden vi har romslige leiligheter, stor tomt med avstand mellom husene og et bra tilbud ved hver villa (basseng, utegrill etc.), så har vi et håp om at vi er blant dem som kan ta imot en del gjester også i år. Men dette vet vi jo ikke enda. Mulighetene avhenger både av de retningslinjene lokale myndigheter lander på, hva myndighetene i gjestenes hjemland bestemmer om reiser og selvfølgelig hva gjestene selv er komfortable med

Våre gjester må selvfølgelig vurdere kansellering tidlig hvis det er nødvendig for å få refundert flybilletter eller andre reiseutgifter. Vi anbefaler hvert enkelt reisefølge om å sette seg inn i vilkårene fra flyselskapene, leiebilfirmaet etc., vurdere risiko og hva man selv er tjent med. Men har dere mulighet til å vente med å kansellere oppholdet, så anbefaler vi det. Vi håper vi vet mer etter 15. mai og gjester som har bestilt hos oss i sommer kan trygt la reservasjonen bli stående uten noen risiko på egen side. Det gjelder helt fram til avreisetidspunktet. Vi krever ingen betaling, kanselleringsgebyr eller annen økonomisk kompensasjon for oppholdet før vi vet at gjestene har mulighet og ønsker å reise ned.

Inntil vi vet mer henviser vi til informasjonen vi har nå, som reiserådene fra norsk UD og den offisielle informasjonen turistdepartementet i Kroatia har publisert der nede:

https://helsenorge.no/koronavirus/reise

https://mint.gov.hr/en